Skořicové Palmeritas

Moc ráda nakupuji koření od Antonína a narazila jsem na jeden recept se skořicí, o který bych se s vámi ráda podělila:

Ingredience

Použité suroviny na dva plechy (40-50 ks):

 

Listové těsto si rozdělíme na 2 poloviny a každou postupně vyválíme na obdélník cca 30 x 40 cm o tloušťce 2-3 mm.

Každý obdélník posypeme rovnoměrně 40 g cukru krystal a 1 lžičkou skořicového cukru a které válečkem lehce do těsta zatlačíme.

Obdélník si opticky rozdělíme na 2 poloviny a těsto směrem od kratších okrajů obdélníku srolujeme ke středu. Vznikne „spojená dvojroláda“ (na průřezu je vidět písmeno C), kterou dáme na 15 minut zchladit do lednice. Totéž uděláme s druhou polovinou těsta.

Dvojroládu nakrájíme na 5-7 mm široké kousky, které položíme na plech s pečícím papírem. Palmeritas lehce potřeme žloutkem rozšlehaným s 2 lžícemi mléka, lehce posypeme 10 g cukru krystal.

Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C 10-15 minut, až jsou krásně zlaté.

Necháme na plechu vychladnout a podáváme.

Palmeritas – recept krok 6